سفارش تبلیغ
صبا ویژن
u آیات و روایات مربوط به حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف

هیچ کس چیزى را در دل نهان نکرد ، جز که در سخنان بى اندیشه‏اش آشکار گشت و در صفحه رخسارش پدیدار . [نهج البلاغه]

شنبه 103 اردیبهشت 8

:: RSS 

:: خانه

:: مدیریت وبلاگ

:: پست الکترونیک

:: شناسنامه

:: کل بازدیدها: 95770

:: بازدیدهای امروز :11

:: بازدیدهای دیروز :6

vدرباره خودم

آیات و روایات مربوط به حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف

سید امیر مجتهد سیستا نی
بسم الله الرحمن الرحیم امن یجیب المضطر اذا دعاه و یکشف السوء و یجعلکم خلفاء الارض أإله مع الله قلیلا ما تذکرون اللهم عجل لولیک المهدی المنتظر الفرج اللهم کن لولیک الحجة ابن الحسن«عجل الله تعالی فرجه الشریف» صلواتک علیه و علی آبائه فی هذه الساعة و فی کل ساعة ولیا و حافظا و قائدا و ناصرا و دلیلا و عینا حتی تسکنه ارضک طوعا و تمتعه فیها طویلا حضرت محمدبن عبدالله خاتم الانبیاء و اشرف مخلوقات و صدیقه شهیده فاطمه زهرا اشرف زنان دو سرا«وعلی معرفتها دارت القرون الاولی.....انها حجة علی ما خلق الله» و دوازده جانشین پیامبر از امیر المؤمنین علی ابن ابی طالب تا قطب عالم امکان مهدی موعود«عجل الله فرجه» آرزوی تمام انبیاء و مرسلین و أئمه هداة مهدیین و صالحین و مقربین و شهدا و مؤمنین به دست «یدالله» باکفایت حضرت مهدی«عجل الله فرجه» محقق و اجرا می شود انبیاء پیشین نوید و بشارت دولت کریمه آنحضرت را به امت های خود داده اند اراده خداوند تبارک و تعالی عز و جل به «دولت کریمه امام زمان» قطعی و «بدا» در آن راهی ندارد نص آیه مبارکه33سوره توبه«هو الذی ارسل رسوله بالهدی و دین الحق لیظهره علی الدین کله ولو کره المشرکون» اوست خدایی که رسول خود را به هدایت و دین حق فرستاد تا آن را بر همه ادیان عالم تسلط و برتری دهد هر چند مشرکان ناراضی و مخالف باشند همه ادیان هم به منجی بشریت معتقد می باشند و لی تحریف شده است چون شخصی بنام «مهدی» فرزند و جانشین دوازدهمی حضرت محمدبن عبدالله خاتم الانبیاء «صلی الله علیه و آله و سلم» را قبول ندارند حتی اهل تسنن اصل مهویت از مسلمات آنها است ولی چون مسیر امامت را از صدر اسلام عوض کردند در باب مهدویت دچار اختلاف شدند حضرت امیرالمؤمنین«علیه السلام» فرمودند اگر خلافت را غصب نمی کردند «از بالای سر و از پایین پای تان می خوردید» اشاره به آیه مبارکه96سوره اعراف«ولو ان اهل القری آمنوا و اتقوا لفتحنا علیهم برکات من السماء و الارض ولکن کذبوا فاخذناهم بما کانوا یکسبون» و چنانچه مردم شهر و دیار همه ایمان آورده و پرهیزکار می شدند همانا ما درهای برکاتی از آسمان زمین را بر روی آنها می گشودیم ولیکن «چون آیات و پیغمبران ما را » تکذیب کردند ما هم آنان را سخت به کیفر کردار زشتشان رساندیم خداوند طول تاریخ از ما تقوی و ورع ندیده است ما را به انواع بلا ها و عذاب ها دچار کرده

vپیوندهای روزانه

قرآن و عترت [25]
کلام وحی قرآن عترت [32]
سایت مؤسسه فرهنگی واطلاع رسانی تبیان [92]
یابن الحسن عجل علی ظهورک [83]
شیعه نیوز [168]
پایگاه اطلاع رسانی شیعیان [82]
فطرت [65]
سلام شیعه [87]
مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر«عج» [96]
پایگاه اطلاع رسانی مرجعیت شیعه [69]
شیعه آنلاین [157]
پایگاه خبری تحلیلی المذهب [201]
مرکزنشراعتقادات [108]
سایت آیة الله سیدان [136]
آینده روشن [53]
[آرشیو(22)]

vاشتراک در خبرنامه

 

vمطالب قبلی

شعر و عرض ادب و ارادت
آیات مؤل بقیام قائم آل محمد
علامات ظهور
فتنه های آخر الزمان
وظیفه ما در دوران غیبت
امامت ائمه«علیهم السلام»
امامت حضرت مهدی«علیه السلام»
کلیات امام زمان«عج»
تسلیت به حضرت بقیة الله<عجل الله فرجه>
مؤمنین در غیبت وزمان ظهور
شباهت حضرت به انبیاء الهی
فضیلت انتظار فرج
معجزات حضرت«عجل الله فرجه»
ادعیه در باره امام زمان «عجل الله فرجه»
سفارشات ودستورات بقیة الله«عجل الله فرجه»
حکومت جهانی حضرت مهدی«عجل الله فرجه»
اخبار
مقالات
چهل حدیث«من حفظ من امتی اربعین حدیثا»
نیمه شعبان ولادت منجی عالم هستی
ارتباط حضرت به معصومین انبیاء وائمة
حضرت مهدی و جدش امام حسین«علیهماالسلام»
مهدی موعود نزد سایر ادیان و مذاهب
گناه-ظلم-غفلت-عرضه اعمال ما بر مهدی«عج»
علت و اسباب غیبت
عنایات و کرامات حضرت
سؤال و جواب
مهدی از زبان خود حضرت

!   آداب منتظران نور 2

جمعه 88/4/12 ::  ساعت 8:32 عصر

از سایت خبری تحلیلی سلام شیعه

 

اندوهگین‌ بودن‌ و گریستن‌ در فراق‌ امام‌ عصر(علیه السلام)

از نشانه‌های‌ دوستی‌ و اشتیاق‌ شیعیان‌ به‌ امام‌ عصر (علیه السلام‌) و دلیل‌ معرفت‌ و محبت‌ قلبی‌ آنان‌ به‌ امام‌، اندوهگین‌ بودن‌ از فراق‌آن‌ حضرت‌ و گریستن‌ بر مصیبت‌ها و رنج‌های‌ ایشان‌ است‌،

چنانکه‌ در دیوان‌ منسوب‌ به‌ آقا و مولایمان‌ امیرالمؤمنین‌علی‌(علیه السلام‌) در بیان‌ دلایل‌ و نشانه‌های‌ دوستی‌ راستین‌ آمده‌ است‌:

و از نشانه‌ها: خندیدنش‌ در میان‌ مردم‌ است‌، درحالیکه‌ دلش‌ مالامال‌ از اندوه‌ باشد.

همانطور که‌ هر یک‌ از دوستان‌ و خویشان‌ بر گردن‌ ما حقی‌ دارند و اگر به‌ گرفتاری‌ و مصیبتی‌ مبتلا شوند، ما نیز به‌ خاطرغم‌ و اندوه‌ آنان‌ اندوهگین‌ می‌شویم‌، مطمئناً این‌ حق‌ برای‌ پیشوا و مولایمان‌، حضرت‌ حجت‌ (ع‌)، بر تمامی‌ مؤمنین‌سزاوارتر است‌.

اگر بدانیم‌ که‌ غیبت‌ طولانی‌ امام‌ چه‌ محرومیت‌ بزرگی‌ را نصیب‌ ما کرده‌ است‌ و تحمل‌ این‌ همه‌ سال‌ انتظار،چقدر برای‌ خود ایشان‌ سخت‌ است‌، بدون‌ شک‌ روزها و شب‌هایمان‌ بی‌ذکر یاد او نخواهد گذشت‌.

امام‌ صادق‌ (علیه السلام‌) درباره‌ فضیلت‌ اندوهگین‌ بودن‌ در فراق‌ آن‌ حضرت‌ فرموده‌اند:

شخص‌ مهموم‌ به‌ خاطر ما که‌ غم‌ و اندوهش‌ از جهت‌ ظلمی‌ است‌ که‌ بر ما رفته‌، نفس‌ کشیدنش‌تسبیح‌گویی‌ است‌ و هم‌ او به‌ خاطر ما عبادت‌ است..... هر کس‌ دیده‌اش‌ در راه‌ ما گریان‌ شود به‌ خاطرخونی‌ که‌ از ما به‌ ناحق‌ ریخته‌ شده‌ یا حقی‌ که‌ از ما سلب‌ گردیده‌ یا حرمتی‌ که‌ از ما هتک‌ شده‌ یا به‌ خاطر یکی‌از شیعیانمان‌ خداوند تعالی‌ به‌ آن‌ اشک‌ سال‌ها جایگاهش‌ را در بهشت‌ قرار خواهد داد.

غیبت‌ مولایمان‌ و آنچه‌ از ناراحتی‌ها و حوادث‌ ناگوار بر آن‌ حضرت‌ و بر شیعیان‌ وارد گردیده‌، از بزرگترین‌ و مهمترین‌علل‌ حزن‌ و اندوه‌ ائمه‌ معصومین‌ (علیه السلام‌) بوده‌ است‌، چنانکه‌ مفضل‌ بن‌ عمر، از اصحاب‌ خاص‌ امام‌ صادق‌ (علیه السلام‌) در توصیف‌احوال‌ آن‌ امام‌، آورده‌ است‌:

زمانی‌ ایشان‌ را دیدم‌ که‌ بر روی‌ خاک‌ نشسته‌ و همچون‌ کسی‌ که‌ فرزند از دست‌ داده‌ و جگرش‌ سوخته‌ باشد می‌گرید.حزن‌ و اندوه‌ چهره‌اش‌ را فراگرفته‌ و رنگش‌ را تغییر داده‌ و اشک‌، چشمانش‌ را پر کرده‌ بود، می‌فرمودند:

ای‌ آقای‌ من‌! غیبت‌ تو خواب‌ از سرم‌ ربوده‌ و زمین‌ را بر من‌ تنگ‌ نموده‌ و راحتی‌ از دلم‌ برده‌. ای‌ آقای‌من‌! غیبت‌ تو مصیبتم‌ را به‌ اندوه‌های‌ ابدی‌ پیوسته‌... از جهت‌ مصیبت‌های‌ گذشته‌ و بلایای‌ پیشین‌ اشکی‌ ازچشمم‌ جاری‌ نشود و ناله‌ای‌ از سینه‌ای‌ سر نکشد مگر اینکه‌ در برابر چشمم‌ مجسم‌ می‌گردد محنت‌های‌ (تو)که‌ از آن‌ ها بزرگتر و سخت‌تر است‌...

پس‌ عرض‌ کردم‌ این‌ کدام‌ محنت‌ سخت‌ است‌ که‌ سبب‌ شده‌ اینچنین‌ در ماتم‌ و سوگ‌ بنشینید؟

امام‌ آهی‌ برکشید و پریشانی‌اش‌ بیشتر شد و فرمودند:

به‌ درازا کشیدن‌ و طول‌ عمر (قائم‌)مان‌ و گرفتاری‌ مؤمنین‌ در آن‌ زمان‌ و شک‌ و تردیدهایی‌ که‌ بر اثرطولانی‌ شدن‌ غیبت‌ او بر ایشان‌ پدید می‌آید و بیشترشان‌ از دین‌ برمی‌گردند و رشته‌ اسلام‌ یعنی‌ ولایت‌ را ازگردن‌ بیرون‌ می‌افکنند.

 

اهداء ثواب‌ نماز و قرائت‌ قرآن‌ به‌ امام‌ زمان‌ (علیه السلام)

یکی‌ دیگر از آداب‌ و وظایف‌ مؤمنان‌ منتظر در عصر غیبت‌، هدیه‌ کردن‌ ثواب‌ نماز یا قرائت‌ قرآن‌ به‌ امام‌ زمان‌ علیه‌ السلام‌، است‌.

همانطور که‌ هر یک‌ از ما برای‌ نشان‌ دادن‌ علاقه‌ و محبت‌ خود به‌ دیگران‌، کلمات‌ محبت‌آمیز بر زبان‌ می‌آوریم‌، به‌ دیدارشان‌ می‌رویم‌ یا به‌ آنان‌ هدیه‌ می‌دهیم‌ تا از دوستی‌ و محبت‌ متقابل‌ آنها برخوردار شویم‌، با بر زبان‌ آوردن‌ آیات‌ زیبای‌ قرآن‌ یا عبارات‌ و آیات‌ نماز، عشق‌ و علاقه‌ قلبی‌ خویش‌ را به‌ مولایمان‌ حضرت‌ صاحب‌ الزمان‌ (علیه السلام‌) هدیه‌ می‌کنیم‌ تا از محبت‌ و دوستی‌ آن‌ امام‌ بزرگوار بیشتر بهره‌مند گردیم‌.

چنانکه‌ نقل‌ است‌ در زمان‌ امام‌ حسن‌ مجتبی‌ (علیه السلام‌) دخترک‌ خدمتکاری‌ با دسته‌ گلی‌ خوشبو نزد امام‌ آمد و شاخه‌ گلی‌ را به‌ آن‌ حضرت‌ هدیه‌ نمود. امام‌ در مقابل‌ این‌ کار پاداش‌ بزرگی‌ به‌ وی‌ بخشید. سپس‌ در مقابل‌ نگاه‌ متعجب‌ اطرافیان‌ خود فرمودند: خداوند به‌ ما دستور داده‌ و فرموده‌ است‌:

هر گاه‌ کسی‌ شما را ستایش‌ کند شما باید در مقابل‌ به‌ ستایشی‌ بهتر از آن‌ یا مانند آن‌ پاسخ‌ دهید .

در واقع‌ ائمه‌ معصومین‌، علیهم‌ السلام‌، ما از این‌ هدیه‌ها بی‌نیازند، همانگونه‌ که‌ دریا از آنچه‌ ابرها بر آن‌ می‌بارند بی‌نیاز است‌. ولی‌ ما بی‌نیاز نیستیم‌ از اینکه‌ به‌ ایشان‌ هدیه‌ای‌ تقدیم‌ نماییم‌.

البته‌ در اینکه‌ نماز مخصوصی‌ به‌ عنوان‌ هدیه‌ به‌ حضرت‌ مهدی‌ یا به‌ یکی‌ از ائمه‌ اطهار، علیهم‌السلام‌، به‌ جای‌ آوریم‌ یا سوره‌ای‌ را به‌ عشق‌ آنان‌ ختم‌ کنیم‌، هیچ‌ حد و وقت‌ و شماره‌ای‌ نیست‌ و هر کس‌ به‌ مقدار محبت‌ و توانایی‌اش‌ به‌ محبوبش‌ هدیه‌ تقدیم‌ می‌کند و بر حسب‌ طاقتش‌ او را خدمت‌ می‌نماید. بدون‌ شک‌ نماز و قرآنی‌ که‌ با این‌ نیت‌ آغاز می‌شود علاوه‌ بر ثواب‌ و پاداشی‌ که‌ برای‌ صاحب‌ آن‌ به‌ همراه‌ دارد، پیوند و ارتباط‌ انسان‌ مومن‌ را با امام‌ غائبش‌ محکم‌تر می‌کند که‌ به‌ وسیله‌ آن‌ می‌تواند به‌ محبوب‌ خویش‌ نزدیک‌تر شود.

چنانکه‌ امام‌ موسی‌ کاظم‌ (علیه السلام‌) در فضیلت‌ آنان‌ که‌ ثواب‌ قرائت‌ و ختم‌ قرآن‌ رابه‌ پیامبر و ائمه‌ اطهار، علیهم‌ السلام‌، هدیه‌ می‌کنند، فرموده‌اند:

پاداش‌ آنان‌ این‌ است‌ که‌ در روز قیامت‌ با ما اهل‌بیت‌ خواهند بود.

همچنین‌ یکی‌ از معصومین‌، علیهم‌ السلام‌، روایت‌ است‌ که‌ فرموده‌اند:

هر کس‌ ثواب‌ نماز خود (چه‌ واجب‌ و چه‌ مستجب‌) را برای‌ رسول‌ خدا و امیر المؤمنین‌ و امامان‌ بعد از آن‌ حضرت‌، علیهم‌ السلام‌، قرار دهد خداوند ثواب‌ نمازش‌ را آنقدر افزایش‌ می‌دهد که‌ از شمارش‌ آن‌ نفس‌ قطع‌ می‌گردد و پیش‌ از آنکه‌ روحش‌ از بدنش‌ برآید به‌ او گفته‌ می‌شود: هدیه‌ تو به‌ ما رسید پس‌ امروز، روز پاداش‌ و تلافی‌ کردن‌ (نیکیهای‌) توست‌. دلت‌ خوش‌ و چشمت‌ روشن‌ باد به‌ آنچه‌ خداوند برایت‌ مهیّا فرموده‌ و گوارایت‌ باد آنچه‌ که‌ به‌ آن‌ رسیده‌ای‌.

 

محبت‌ خاص‌ به‌ حضرت‌ ولی‌ عصر(علیه السلام)

محبت‌ به‌ ائمه‌ معصومین‌، علیهم‌السلام‌، و دوستی‌ ایشان‌ بخشی‌ از ایمان‌ و شرط‌ قبولی‌ اعمال‌ است‌ و در این‌ باره‌ روایات‌ و احادیث‌ بسیاری‌ نقل‌ شده‌ است‌ ولی‌ محبت‌ به‌ مولایمان‌، حضرت‌ حجت‌ ، علیه‌السلام‌، دارای‌ ویژگیهایی‌ است‌ که‌ آن‌ را در میان‌ محبت‌ به‌ سایر امامان‌ معصوم‌، علیهم‌السلام‌، خاص‌ می‌کند:

1- محبت‌ و شناخت‌ امام‌ عصر علیه‌السلام‌ ، از محبت‌ و شناخت‌ سایر امامان‌ معصوم علیهم‌السلام‌ جدا نمی‌گردد ولی‌ عکس‌ آن‌ چنین‌ نیست‌. یعنی‌ ممکن‌ است‌ کسی‌ نسبت‌ به‌ امامان‌ دیگر محبت‌ و شناخت‌ داشته‌ باشد، ولی‌ حضرت‌ مهدی‌ علیه‌السلام‌، را نشناسد. بنابراین‌ اگر آن‌ بزرگوار را بشناسیم‌ و او را دوست‌ بداریم‌ حقیقت‌ ایمان‌ ما کامل‌ می‌گردد،

چنانکه‌ امام‌ رضا ، علیه‌السلام‌، از پیامبر خدا، صلّی‌اللّه‌علیه‌وآله‌، روایت‌ کرده‌اند:

... هر کس‌ دوست‌ دارد خداوند را ملاقات‌ کند در حالی‌ که‌ ایمانش‌ کامل‌ و اسلامش‌ نیکو باشد، باید که‌ ولایت‌ حجت‌ منتظر را دارا گردد. اینان‌ چراغهایی‌ در تاریکی‌ و امامان‌ هدایت‌ و نشانه‌های‌ تقوی‌ هستند. هر کس‌ آنها را دوست‌ بدارد و ولایتشان‌ را بپذیرد، من‌ ضمانت‌ می‌کنم‌ که‌ خداوند او را به‌ بهشت‌ خواهد برد.

2- پیروزی‌ و غلبة‌ نهایی‌ مسلمین‌ بر کافران‌، زنده‌شدن‌ دوبارة‌ دین‌ اسلام‌ و برپایی‌ حکومت‌ جهانی‌ حق‌ و عدالت‌ به‌ دست‌ آن‌ حضرت‌ و با ظهور ایشان‌ انجام‌ می‌پذیرد.

3- آن‌ حضرت‌ بعد از امیرالمؤمنین‌ و امام‌ حسن‌ و امام‌ حسین‌، علیهم‌السلام‌، از سایر امامان‌، علیهم‌السلام‌، افضل‌ و برتر است‌ چنانکه‌ امام‌ صادق‌، علیه‌السلام‌، از رسول‌ خدا، صلّی‌اللّه‌علیه‌وآله‌، نقل‌ کرده‌اند که‌ فرمودند:

خداوند از بین‌ روزها، روز جمعه‌ و از ماهها، ماه‌ رمضان‌ و از شبها، شب‌ قدر را برگزید و از مردم‌، پیغمبران‌ و از پیغمبران‌، رسولان‌ و از رسولان‌، مرا و علی‌ را از من‌ برگزید و از علی‌، حسن‌ و حسین‌ را اختیار کرد و از حسین‌، اوصیاء را برگزید...که‌ نهمین‌ ایشان‌ افضل‌ آنها می‌باشد.

4- تمام‌ آنچه‌ از نعمتهای‌ فراوان‌ و عنایات‌ بی‌پایان‌ خداوند، ما را فرا گرفته‌ است‌ به‌ برکت‌ مولایمان امام‌ زمان‌ علیه‌السلام‌، و به‌ واسطة‌ او و احسان‌ اوست‌

علاوه‌ بر اینها، هرچه‌ محبت‌ و دوستی‌ ما عمیق‌تر و نیرومندتر گردد، آثار و نشانه‌های‌ آن‌ بیشتر می‌شود همچنانکه‌ درخت‌ هر چه‌ بیشر رشد و پرورش‌ یابد گلها و میوه‌هایش‌ بیشتر می‌شود.

از نشانه‌های‌ محبت‌: یاد کردن‌ از محبوب‌ و از دل‌ بر زبان‌ آوردن‌ خوبیها و زیباییهای‌ او و کمر بستن‌ به‌ اطاعت‌ و خدمت‌ اوست‌.

امام‌ صادق‌ علیه‌السلام‌، می‌فرمایند:

خداوند رحمت‌ کند بنده‌ای‌ را که‌ ما را نزد مردم‌ محبوب‌ نماید و ما را در معرض‌ دشمنی‌ و کینه‌توزی‌ آنان‌ قرار ندهد. همانا به‌ خدا سوگند اگر سخنان‌ زیبای‌ ما را برای‌ مردم‌ روایت‌ می‌کردند به‌ سبب‌ آن‌ عزیزتر می‌شدند...

در مضمونی‌ از کلام‌ حضرت‌ علی‌، علیه‌السلام‌، و امام‌ حسن‌ عسکری‌، علیه‌السلام‌، نیز آمده‌ است‌ که‌ هر کس‌ از شیعیان‌، ما را بشناسد و مردمی‌ را که‌ از دیدن‌ ما محروم‌ مانده‌اند هدایت‌ نماید و از تاریکی‌ جهل‌ به‌ نور علمی‌ که‌ ما به‌ او داده‌ایم‌ بیرون‌ برد، در قیامت‌ تاجی‌ از نور بر سرش‌ می‌درخشد و در بهشت‌ با ما خواهد بود.

 

منبع: مکیال‌ المکارم‌، آیت الله سید محمدتقی‌ موسوی‌ اصفهانی‌(رحمت الله علیه)

 

اللهم عجل لولیک الفرج


¤نویسنده: سید امیر مجتهد سیستا نی

?  نوشته های دیگران


!   لیست کل یادداشت های این وبلاگ